Британці проголосували за вихід з ЄС і у перший же день зіштовхнулися з проблемами
Світ

Британці проголосували за вихід з ЄС і у перший же день зіштовхнулися з проблемами

25 червня 2016, 03:48
0
0
Сподобалось?
0

51,9% британців (17 410 742 громадян) проголосували за вихід Великої Британії з Європейського Союзу, а 48,1% (16 141 241 особа) – за збереження участі в ЄС. На цьому референдумі зафіксована найвища з 1992 року явка – 71,8 %.

За вихід з ЄС висловились Англія (окрім Лондона та кількох міст) та Уельс (53,4% і 52,5% за Brexit відповідно). Шотландія та Північна Ірландія проголосували за те, щоб залишитися у складі Євросоюзу – за це висловилися 62 і 55,8 відсотків відповідно.

Така розбіжність між частина Великої Британії може загрожувати навіть її цілісності. Так у Шотландії заявляють, що не мають наміру залишати ЄС. У Північній Ірландії заговорили про приєднання до Ірландії.

Також Велика Британія вже у перший день отримала негативні економічні наслідки від Brexit. На 10 відсотків знецінився фунт стерлінга, подешевшали акції банків, обвалився британський фондовий індекс. Про свою відставку заявив глава британського уряду Джеймс Камерон

Вихід Великої Британії з Євросоюзу не на руку Україні, адже британці були послідовними нашими союзниками. Проте це дуже приємна новина для РФ. Адже демарш британців однозначно послабить ЄС і антиросійську позицію у ньому.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися