10-річного індонезійця, який заважив два центнери, силою посадили на дієту
Світ

10-річного індонезійця, який заважив два центнери, силою посадили на дієту

14 липня 2016, 15:31
0
0
Сподобалось?
0

На думку лікарів, життя 10-річного Ар’ї Пермана з Індонезії в серйозній небезпеці. Через патологічне ожиріння у хлопчика, який важить 192 кіло, величезні проблеми з диханням, він навіть не може самостійно ходити. Теперішній раціон дитини обмежили коричневим рисом — так медики сподіваються контролювати вагу маленького (за віком, але не за параметрами) індонезійця.

З одягу Ар’я носить тільки традиційний саронг: неможливо знайти для нього сучасного вбрання потрібного розміру. Через свою вагу дитина навіть не може помитися — мама змушена поливати сина з лійки. Хлопчик не спроможний самостійно пересуватися — він насилу тримає рівновагу, тому навіть не відвідує школу. Також Ар’я страждає від сильної задишки. 

Зі слів мами, син змалечку мав непомірний апетит: «Ар’я ріс дуже швидко, і я непокоїлася про його здоров’я. Я не знаю іншого способу контролювати його вагу, крім зменшення порцій їжі». 

Коли малюк мав два роки, батьки Ар’ї помітили, що син почав гладшати, але не надали цьому особливого значення, вважаючи, що набір ваги — ознака здоров’я хлопчика. І тільки коли синові виповнилося п’ять, вони зрозуміли, що дитина потребує медичної допомоги. 

Подружжя Пермана показувало сина багатьом лікарям в Індонезії, але медики не виявили у хлопчика жодних відхилень. Ар’ї загрожують величезні проблеми зі здоров’ям через ожиріння, аж до летального результату, тому батьки посадили його на жорстку рисову дієту. 

Ар’я їсть п’ять разів на день, а його мама розповідає, що син з’їдає за раз подвійну порцію для дорослої людини. Також бідолашна жінка зізнається, що не може прогодувати сина: «У мене не вистачає грошей, я змушена позичати у сусідів, щоб задовольнити його апетит, адже я не в силі дивитися на нього голодного».

Ар’я другий син у родині. Він був народжений у домашніх умовах і важив у межах норми — 3,2 кг. Батьки все ще вірять, що їхній син зможе подолати труднощі і жити нормальним життям. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися