Наречену до вівтаря провів чоловік, у грудях якого б’ється серце її батька
Світ

Наречену до вівтаря провів чоловік, у грудях якого б’ється серце її батька

9 серпня 2016, 23:53
0
1
Сподобалось?
1

Американку Джені Степієн у білосніжній сукні в день весілля до вівтаря провів чоловік, якому пересадили серце її померлого батька.

Десять років тому 53-річний Майкл Степієн, повертаючись з роботи, додому, до люблячої дружини і дочки, так і не дійшов: на нього напав озброєний 16-річний грабіжник і в потасовці, що зав’язалася, вистрілив своїй жертві в обличчя.

Степієна в критичному стані доставили в лікарню. Коли з’ясувалося, що надії на порятунок життя чоловіка і батька немає, рідні прийняли рішення пожертвувати його органи донорській програмі.

Малолітній злочинець за вбивство сів на 40 років до в’язниці, а серце Майкла дісталось Артуру Томасу з Нью-Джерсі. За 16 літ до цього чоловікові поставили діагноз «вентрикулярна тахікардія». На той час, коли Томасу повідомили, що для нього підшукали серце, він уже стояв на порозі смерті через хронічну серцеву недостатність.

Донорський центр, якому пожертвували органи Степієна, не забороняє родичам донорів і тим, кому провели пересадку, спілкуватися, тому Джені і Артур стали активно листуватися електронною поштою.

Коли в жовтні 2015-го 33-річній Джені зробив пропозицію її 34-річний коханий Пол Меннер, вона твердо вирішила: до вівтаря її має провести чоловік «з фізичною частиною її батька». Томас, котрий до цього жодного разу не бачив дочки чоловіка, чиє серце б’ється у нього в грудях, не міг відмовити в такому проханні. І, попередньо запитавши дозволу у власної доньки, погодився.

«Можливість доставити серце її батька в Піттсбург викликала в мені неймовірні почуття. Якби знадобилось, я би пішки пройшов цю відстань», — сказав він пізніше.

І ось 5 серпня неймовірно зворушлива церемонія відбулася в затишній церковці міста Сіуссвейла — за кілька кварталів від місця, де грабіжник застрелив батька Джені. Дві сім’ї, об’єднані одним серцем, після пам’ятної зустрічі пообіцяли одне одному не втрачати зв’язок. 

На торжестві побувала знімальна група американського телеканалу ABC News.

https://www.youtube.com/watch?v=jGNKNQP8icM


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися