У Франції поліцейські змусили мусульманку зняти буркіні на пляжі
Світ

У Франції поліцейські змусили мусульманку зняти буркіні на пляжі

24 серпня 2016, 17:29
0
0
Сподобалось?
0

У французькій Ніцці поліцейські примусили жінку, яка з’явилася на побережжі в мусульманському купальнику — буркіні, зняти його. Крім того, четверо озброєних охоронців правопорядку почали вимагати в мусульманки оплатити 38 євро штрафу за порушення муніципальної заборони на носіння релігійного одягу на пляжі.

Слід відзначити, що після набрання сили так званим законом про буркіні в Каннах, Ніцці, Вільньов-Лубе і інших містах Лазурного берега французькі засоби масової інформації регулярно повідомляють про випадки його порушення.

Наприклад, кореспондент телеканалу France 4 TV нещодавно мимоволі стала свідком того, як каннські правоохоронці у примусовій формі попросили мусульманку, що засмагала в довгому топі, лосинах і хіджабі, сплатити грошове стягнення і переодягнутися. У разі відмови порушниці довелося б покинути узбережжя.

Як згодом зізналася журналістці сама фігурантка «пляжної справи», до цього інциденту вона «не дуже стежила за всією цією історією [з буркіні]». Мусульманка поскаржилася, що поведінка поліцейських була расистською, а її діти налякані тим, що сталося.

Піонером заборони буркіні стали Канни, відповідний документ набрав тут сили ще 12 серпня. Вето на мусульманські купальники на французьких пляжах підтримує, зокрема, і прем’єр-міністр країни Мануель Вальс.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися