Вчені довели: шампанське покращує пам’ять
Світ

Вчені довели: шампанське покращує пам’ять

24 серпня 2016, 19:56
0
0
Сподобалось?
0

Мікробіологи факультету проблем харчування та харчових досліджень Університету Редінга провели групу експериментів, які доводять: помірне вживання шампанського зміцнює пам'ять. Про це пише «Високий Замок».

Згідно з дослідженням, феноли, що містяться в шампанському, це органічні сполуки, які активно взаємодіють з багатьма групами білків в корі головного мозку, та можуть бути залученими в процеси збереження інформації. Особливо велика роль цих фенолів у функціонуванні нашої просторової пам'яті (здатності орієнтуватися в просторі і запам'ятовувати розташування предметів, людей і фізичних стимулів). З віком білки відмирають, а їхня активність знижується. Як з'ясували вчені, феноли здатні ефективно перешкоджати цим процесам.Тобто можна вважати, що регулярне вживання шампанського може бути профілактикою, яка здатна запобігти розвитку вікових порушень пам'яті і когнітивних процесів.

Також вчені Університету Редінга довели, що вживання шампанського позитивно впливає на роботу серця і кровообіг, знижуючи ризик інфарктів і серцево-судинних захворювань. При цьому науковці підкреслюють, що мова йде виключно про помірковане вживання шампанського.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися