У Гельсінкі відкрився перший у Фінляндії ресторан, де їжу готують із залишків продуктів харчування. Він розташований на території колишнього лікарняного комплексу недалеко від центру міста. Ресторан уклав договори з магазинами, які безкоштовно надають ресторану продукти, що ось-ось мали б потрапили у відходи через закінчення терміну придатності. А так харчі служать для доброї справи. Їжу в ресторані готує команда з професійних кухарів.
До слова, щорічно у фінських магазинах викидається близько 14 кг харчів з розрахунку на одну людину. Найчастіше мова йде про продукти, цілком придатні до вживання.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!
Читайте також
Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...