Вчені знайшли планету придатну для життя
Світ

Вчені знайшли планету придатну для життя

26 серпня 2016, 12:01
0
0
Сподобалось?
0

Міжнародна група вчених, що вивчають космос, заявила про виявлення планети Проксима b, на якій може бути життя і до якої можливо буде дістатися під час майбутніх космічних місій. Планета трохи більша за Землю і знаходяться на відстані чотирьох світлових років від неї. Проксима b обертається навколо зірки Проксима Центавра, яка входить в систему Альфа Центавра і є червоним карликом. Повний оборот навколо зірки вона робить за 11 днів.

Про це повідомляє українська служба ВВС.

Планета знаходиться в так званій «зоні життя» зірки. Температура на ній така, що на ній може бути вода в рідкому стані, а клімат – придатний для життя. Проксима b, таким чином, стала найближчою планетою до Сонячної системи, де можливе життя.

Проксима b знаходиться до зірки набагато ближче, ніж Земля або навіть Меркурій. Однак Проксима Центавра є значно більш тьмяною зіркою, ніж Сонце. Вчені не виключають, що на планеті є свій «тропічний пояс» – сонячне місце, де і зосереджена вода. При цьому клімат Проксими b сильно відрізняється від земного. Вчені, наприклад, сумніваються, що на планеті змінюються пори року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися