У Японії є свято... членів
Світ

У Японії є свято... членів

6 жовтня 2016, 10:15
0
0
Сподобалось?
0

Яких тільки свят не відзначають у світі. Хтось хизується татуюваннями та пірсингом на делікатних частинах тіла, хтось поклоняється тваринам, вважаючи їх божествами, а хтось молиться до… фалоса. Так-так, «свято члена» існує. І відзначають його не десь у загублених в джунглях племенах, а в Японії.

Канамара-мацурі («Фестиваль залізних пенісів») є одним із найскандальніших у країні сонця, що сходить. Це й не дивно, адже збирає він найрізноманітніші прошарки населення – від повій, представників сексуальних меншин до цілком нормальних подружніх пар, що мріють зачати маля. Поступово воно перетворюється у сімейне торжество, адже все частіше японці приходять сюди з маленькими синами та доньками, й діти із задоволенням беруть участь в ритуальній процесії та веселяться нарівні з дорослими.

А почали поклонятися дітородному органу в Японії ще у прадавні часи. Легенда розповідає про злого зубатого демона, що оселився  у вагіні юної діви. Коли та захотіла вийти заміж, нечисть відкусила її обранцю достоїнство просто у шлюбну ніч. Пізніше історія повторилася – і без пеніса залишився ще один кавалер. Тоді дівчина попросила місцевого коваля змайструвати їй залізного фалоса. І демон, зламавши об нього свої зуби, покинув смекалисту красуню.

Більш прозаїчна версія свідчить, що «свято фалоса» організували жриці любові, які просили у синтоїстського божества успіху в їхній праці і захисту від супутніх найдавнішої професії хвороб. Передусім – від сифілісу. Відтоді жінки й почали вшановувати «залізного героя». А в містечку Кавасакі Дайсі (неподалік столиці Японії Токіо) у храмі встановили ритуальний гігантський пеніс. Частина будівлі імітує інтер'єр кузні, а поруч зі статуєю фалоса стоїть ковадло. Раз на рік соромітську статую урочисто виносять із храму, щоб пройти з нею в урочистій ході по місту. Цей фестиваль традиційно проводиться впродовж століть. Нині він збирає, окрім місцевих жителів, й тисячі туристів.

Характерною особливістю цього японського свята є величезний асортимент тематичних сувенірів, що продаються на численних вуличних лотках. Здається, усе місто перетворюється на ярмарку членів. У його формі – льодяники та шоколадні цукерки, брелоки та іграшки, прикраси та маски, дерев’яні й навіть виготовлені з овочів їстівні статуетки.

До речі, всі доходи від фестивалю передаються до організації, що займається дослідженням ВІЛ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися