Заморозили дівчину, хвору на рак
Світ

Заморозили дівчину, хвору на рак

12 грудня 2016, 17:06
0
0
Сподобалось?
0

У Великобританії 14-річна дівчинка, яка помирала від раку, попросила медиків заморозити її тіло. Аби в майбутньому нащадки, навчившись боротися з недугою, вилікували її. Високий суд Лондона дозволив провести процедуру замороження. Це рішення суду вже назвали історичним.

Дівчинка заявила, що хоче, аби її тіло заморозили, незадовго до смерті. Скласти заповіт вона не могла через свій юний вік. Батьки ж дитини розлучені й до одностайної думки із цього приводу так і не дійшли. Річ у тім, що мати підтримувала дитину в цьому непростому рішенні, вбачаючи у замороженні шанс на життя у майбутньому. А от батько виступив категорично проти, пославшись на те, що це надто дорого.

«Мені всього 14 років, і я не хочу вмирати. Проте розумію, що зараз це неминуче. У майбутньому, думаю, мене зможуть вилікувати. І кріогенне заморожування дає мені шанс повернутися до життя, нехай це станеться навіть через сотні років», – написала дівчинка у своєму зверненні до суду. І суддя, що розглядав цю справу, розчулився. Він відвідав дитину в лікарні, переконавшись, що рішення про заморожування вона приймала усвідомлено, й­ у своїй постанові став на її бік. Тіло пацієнтки відправлять у США, де воно буде зберігатись у спеціальному сховищі. За цю процедуру рідним доведеться заплатити 50 тисяч доларів.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися