Живе з ниркою, якій... 100 років
Світ

Живе з ниркою, якій... 100 років

27 грудня 2016, 12:42
0
0
Сподобалось?
0

Коли у 22-річної Сью Вестхед діагностували страшну хворобу нирок, донором для неї стала її 57-річна мама. Сьогодні Сью 68 років і її трансплантована нирка функціонує нормально. Операція відбулася ще у листопаді 1973 року. Зараз вік нирки досяг ста років –  і вона все ще працює. Колишня пацієнтка на момент операції відчувала себе дуже погано, пересувалася з великими труднощами і була вся жовта. За словами Сью, її мати дала їй життя вдруге.

«Це був досить страшний час. Я лежала в палаті, і люди навколо вмирали. Я пам’ятаю, як думала, що буду щаслива, якщо проживу хоча б ще п’ять років. Це було 43 роки тому, і моїй нирці виповнився 101 рік, – додала вона. – Думаю, це через хороші гени моєї матері». Лікарі після хірургічного втручання повідомили родині, що пересаджена нирка пропрацює максимум 20 років, потім буде потрібно повторна трансплантація. Однак орган все ще функціонує. Треба сказати, що Сью всі ці роки неухильно дотримувалася рекомендацій медиків і приймала по 20 таблеток в день, щоб уникнути відторгнення нирки.

Жінка зі столітньою ниркою могла б потрапити в Книгу рекордів Гіннесса, але, на жаль, офіційних записів про трансплантацію не залишилося.

Як рекорд, наприклад, в 2013 році був зафіксований випадок Джона Маккафферті, який переніс операцію з трансплантації серця в 1982 році. Лікарі давали йому п’ять років, однак він прожив більше тридцяти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися