Американські розвідувальні відомства підтвердили причетність Росії до кібератак на США
Світ

Американські розвідувальні відомства підтвердили причетність Росії до кібератак на США

6 січня 2017, 03:33
0
0
Сподобалось?
0

Перед тим, як прийняти рішення про введення нових санкцій проти Росії, адміністрація США кілька разів додатково переврила інформацію розвідки про причетність уряду Росії до кібератак на Америку та поширення вкраденої інформації.

Про це заявив під час прес-конференції в четвер у Вашингтоні державний секретар США Джон Керрі, передає «Укрінформ».

«Об'єднана експертиза всього (розвідувального – ред.) співтовариства перевіряла, перевіряла і ще раз перевіряла провірене та дійшла спільного висновку, що уряд Росії був причетний до цих зусиль щодо втручання в цілісність нашого виборчого процесу. Такий був висновок», - заявив Керрі.

Свою заяву вчора під час слухань у Сенаті оприлюднили й керівники трьох розвідувальних відомств США. Так вони стверджують, що з усіх зовнішніх загроз у кіберпросторі для Сполучених Штатів Росія має найвищий рівень небезпеки через її активність на цьому напрямі, яка досі триває.

«Росія є повномасштабним актором у кіберпросторі, який створює головну загрозу уряду США, військовій, дипломатичній, комерційній, іншій критично важливій інфраструктурі та ключовим мережам постачання послуг через її високорозвинену наступальну кіберпрограму, застосування складних тактик, техніки та процедур», - наголошується в заяві.

Спільний документ, який визначає рівень небезпеки з боку Росії та інших країн і організацій, підписаний директором Офісу національної розвідки Джеймсом Клеппером, заступником міністра оборони США з питань розвідки Марселєм Леттром і керівником Агентства національної безпеки (АНБ), командувачем кіберкомандування США Майклом Роджерсом.

В останні роки агресія Кремля в кіберпросторі лише збільшилась, наголосили керівники американської розвідки. «Російські хакерські операції були націлені на урядові організації, критично важливу інфраструктуру, експертні установи, університети, політичні організації та корпорації», - зазначається в заяві.

При цьому вказується, що в деяких випадках російські розвідувальні установи видавали свої дії від імені третьої сторони, переховуючись за хибними адресами та персонами для того, щоб дезорієнтувати виявлення справжнього джерела атак.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися