Пересмажена картопля сприяє розмноженню ракових клітин
Світ

Пересмажена картопля сприяє розмноженню ракових клітин

24 січня 2017, 13:59
0
0
Сподобалось?
0

З пересмаженою картоплею, як і хлібними тостами, не слід жартувати. Коричнева, а не золота, кірочка – убивця! Такого висновку дійшли експерти Агентства з харчових стандартів (FSA) Великої Британії.

Вчені наголошують: у таких стравах накопичується акриламід. Він може викликати рак. Акриламід виробляється у тому випадку, коли крохмалевмісні продукти смажаться в тостері, на сковороді або на грилі протягом занадто довгого часу або при дуже високій температурі. Найбільш високі рівні вмісту акриламіду були зафіксовані в продуктах з високим вмістом крохмалю (хліб, картопля, крупи, пироги, кава), які готувалися при температурі понад +120 градусів Цельсія.

Досліди на тваринах показали, що акриламід пошкоджує ДНК і викликає ракові пухлини. Акриламід також міститься в тютюновому димі, тому курці споживають його в три-чотири рази більше, ніж люди, які не курять.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися