Комітет Європарламенту проголосував за «безвіз» для України
Світ

Комітет Європарламенту проголосував за «безвіз» для України

9 березня 2017, 21:03
0
0
Сподобалось?
0

Комітет з цивільних свобод, юстиції та внутрішніх справ Європейського парламенту підтримав текст законодавчого акту щодо надання Україні безвізового режиму, який був погоджений в рамках міжінституційних переговорів. Тепер документ має бути проголосований на пленарному засіданні Європарламенту.

Як передає власний кореспондент УНІАН, відповідне голосування відбулося сьогодні у Брюсселі в рамках засідання Комітету. "За" проголосували 39, "проти" - 4, "утрималися" - 1.

Текст законодавчого акту був погоджений за результатами тріалогу і прописаний у листі генерального секретаріату Ради ЄС від 3 березня, який називається "Пропозиції для нормативного акту Європейського парламенту та поправки до акту Ради N539/2001 зі списком третіх країн, громадяни яких повинні мати візу для перетину зовнішніх кордонів, та тих, громадяни яких від цієї вимоги звільнені (Україна)".

Європейському парламенту і Раді ЄС пропонується ухвалити наступне рішення: "У додатку I (список країн, на які розповсюджується візовий режим) посилання на Україну видалити, у додатку II (список країн з безвізовим режимом) посилання на Україну вставити. Акт набуде чинності на двадцятий день після публікації в офіційному журналі".  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися