Вчені знайшли новий потужний антибіотик
Світ

Вчені знайшли новий потужний антибіотик

26 квітня 2017, 10:28
0
0
Сподобалось?
0

Питання створення нових антибіотиків зараз набуло особливого значення, оскільки з'являється все більше штамів бактерій, стійких до нині існуючих засобів. За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, стійкість інфекцій до антибіотиків у найближчі десятиліття матиме все більш небезпечні масштаби, і до 2050 року від захворювань, які раніше вважалися виліковними, гинутимуть майже 10 мільйонів людей щороку.

Невеличку перемогу на надважливому для людства антибактеріальному фронті здобули американські вчені. Потужний антибіотик, здатний прискорити загоєння ран, вони отримали з крові гігантського варана, який мешкає на індонезійському острові Комодо.

Оскільки ці тварини належать до зникаючого виду, вчені з Університету Джорджа Мейсона брали кров у рептилії, яка мешкає в зоопарку Флориди. Виділена з крові варана речовина виявилася вельми ефективною у боротьбі з бактеріальним зараженням. Вченим – Моніці ван Хайк і Барні Бішоп – вдалося синтезувати її аналог у лабораторії. При випробуванні на мишах з'ясувалося, що ця речовина значно прискорює загоєння поверхневих ран, вона ефективна проти грампозитивних і грамнегативних бактерій і, крім того, розчиняє мембрани бактерій. Дослідженням зацікавилися американські військові, які й профінансували його. Науковці хотіли б отримати для досліджень кров дикого варана, оскільки вважають, що вона може відрізнятися за складом від крові варана, що міститься в неволі. Дикі варани, можливо, мають більш сильний імунітет.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися