З Місяця зроблять стартовий майданчик для подальшого дослідження космосу
Світ

З Місяця зроблять стартовий майданчик для подальшого дослідження космосу

6 вересня 2017, 20:08
0
0
Сподобалось?
0

Чим більше проблем людство створило на нашій планеті і чим більше глобальних загроз на ній виникає, вчені все активніше досліджують космос. Оскільки Місяць найближче до Землі, до нього прикуто найбільше уваги. Так космічні агентства багатьох країн і навіть бізнесмени замислилися про створення тут постійних баз.

Приватна компанія Moon Express, що займається розробкою космічних апаратів для польоту на Місяць, розповіла про свої плани з будівництва нових кораблів і заявила, що планує в 2020 році розгорнути автоматизовану базу на південному полюсі Місяця. Для цього у найближчі роки побудують три нові. Найбільший з них зможе доставити на Місяць 500 кілограмів вантажу і здатний працювати після в якості автономної станції. Крім того, до складу MX-9 входить зонд, який повернеться на Землю з пробами грунту. За словами представників Moon Express, вони мають намір надати доступ до зразків наукової спільноти і колекціонерам.

Угоду про співпрацю в освоєні Місяця також підписали представники китайського та європейського космічних агентств. Вона, зокрема, також передбачає будівництво постійно діючої бази.

Загалом науковці вважають, що місяць може стати своєрідною «бензоколонкою» у космосі. На супутнику Землі хочуть побудувати місячну базу, де буде вода, метали, мінерали та постійне джерело енергії. На дні кратерів Місяця є величезні запаси льоду. Цю воду можна розщеплювати на кисень, яким будуть дихати люди, а водень може використовуватися як ракетне паливо. Запускати космічні кораблі з Місяця набагато дешевше та простіше, ніж із Землі. Гравітація там в 6 разів менша, а опір повітря відсутній. Будь-яка ракета, що стартує з Місяця в далекий космос, з самого початку матиме дуже хороше прискорення. На дні кратерів є поклади коштовних металів та мінералів. Також на Місяці є місця, де ніколи не заходить сонце. Там можна встановити сонячні батареї, які працюють постійно.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися