У Польщі вироблятимуть ліки з марихуани
Світ

У Польщі вироблятимуть ліки з марихуани

8 листопада 2017, 15:49
0
0
Сподобалось?
0

Президент Польщі підписав прийнятий Сеймом законопроект, згідно з яким в країні стане легальним використання марихуани – але тільки в медичних цілях. Легалізацію конопель польські парламентарії підтримали майже одностайно. За прийняття поправок до закону про протидію наркоманії проголосували 440 депутатів, всього двоє були проти, а один утримався.

Як повідомляють польські ЗМІ, країна імпортуватиме сушені рослини коноплі. З цієї сировини вироблятимуться препарати, які можна буде отримати лише за спеціальним рецептом лікаря.  

Препарати на основі марихуани допомагають полегшити страждання при хронічних больових синдромах. Також використовують їх  в онкології, як у процесі реабілітації після проходження хіміотерапії так і на 3-4 стадіях раку у вигляді знеболюючого, яке більше ефективне за морфій.

Польща пішла слідом багатьох розвинутих країн, де подібні препарати уже є на ринку. Так використання марихуани у медичних цілях дозволене у Бельгії, Німеччині, Іспанії, Ізраїлі, Фінляндії та Португалії, Хорватії, Швеції та за океаном.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися