Світ

Знайшли планету, схожу на Землю

16 листопада 2017, 07:47
0
1
Сподобалось?
1

Команда вчених Європейської південної обсерваторії (ESO) оголосила, що знайшла землеподібну планету за 11 світлових років від Сонячної системи. Вчені сподіваються виявити на ній життя, повідомляє на сайті обсерваторії.

На думку вчених, клімат на планеті, що обертається навколо спокійної зірки Ross 128 — помірний. Маломасивна екзопланета, яку назвали Ross 128 b, робить оберт за 10 днів.

«Після Проксими b це друга за близькістю до нас землеподібна планета з помірним кліматом. До того ж це найближча до Землі планета, яка обертається навколо неактивної червоної карликової зірки, що підвищує ймовірність виявити на ній життя», — йдеться у заяві обсерваторії.

Планету Ross 128 b знайшли астрономи, які працюють із приймачем ESO HARPS (High Accuracy Radial velocity Planet Searcher) у Чилі. Спектрограф HARPS ще називають «мисливцем за планетами». Асторономи розрахували, що температура на поверхні планети має коливатися від −60 до 20°C, але вони не поспішають з висновками. Вченим поеи не вдалося зрозуміти, чи перебуває Ross 128 b усередині, зовні або на межі зони населеності (тобто на такій відстані від зірки, за якої на планеті може бути вода). Лише з'ясувавши це, вони зможуть зрозуміти, чи можливе життя на екзопланеті чи ні.

Джерело: Високий замок online


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися