Картину Леонардо да Вінчі продали за півмільярда!
Світ

Картину Леонардо да Вінчі продали за півмільярда!

19 листопада 2017, 22:11
0
0
Сподобалось?
0

За картину італійського художника Леонардо да Вінчі Salvator Mundi («Спаситель світу») анонімний покупець заплатив більше $450 млн. Торги пройшли в аукціонному домі Christie's у Нью-Йорку.

Картина була первинно оцінена у $100 млн, але на продаж її виставили за $75 млн. Заявку на неї подали 45 охочих, однак після того як торги сягнули позначки у $225 млн, їх кількість зменшилася лише до двох із підняттям ставки. У торгах переміг анонімний покупець, який запропонував за картину да Вінчі $400 млн, однак разом із винагородою аукціонного дому йому доведеться заплатити більше $450 млн.

Картина стала найдорожчим твором мистецтва, проданим будь-коли на аукціонах.

Цікаво, що Леонардо Да Вінчі намалював цей шедевр близько 1500 року. В середині XVII ст. картиною володів англійський король Карл I. Потім протягом декількох століть картиною володіли різні європейські монархи. Тривалий час вона вважалася втраченою. А в 1958 році була продана на аукціоні всього за 45 фунтів як одна з робіт «школи да Вінчі». Про авторство самого Леонардо стало відомо лише в 2005 році, коли під час реставрації полотно звільнили від шарів фарби, накладених поверх оригінального зображення. Таким чином, «Спаситель світу» став останньою виявленою картиною да Вінчі після «Мадонни Бенуа», знайденої на початку минулого століття.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися