Ангела Меркель має двічі нижчу зарплату, ніж керівник «Укрзалізниці»
Світ

Ангела Меркель має двічі нижчу зарплату, ніж керівник «Укрзалізниці»

2 грудня 2017, 23:02
0
0
Сподобалось?
0

Високі заробітні плати у колишнього і нинішнього керівника «Укрзалізниці» не змогли подолати корупцію в цій державній монополії і зробити її ефективною. Про це повідомили журналісти програми "Особливий погляд" на 5 каналі, пише Цензор.

Згідно з інформацією журналістів, зарплата нинішнього керівника держмонополії Євгена Кравцова становить понад 1 мільйон 200 тисяч гривень на місяць (близько 40 тисяч євро). При цьому заробітна плата канцлера Німеччини Ангели Меркель в два рази нижчі.

«Зокрема, канцлер Німеччини Ангела Меркель отримує 18 тисяч євро на місяць, а середня зарплата німця - 3,5 тисячі. Президент Франції отримував 15 тисяч євро, а пересічний француз трохи менше чотирьох тисяч», - повідомляють журналісти.

За словами авторів програми, експеримент з високими зарплатами провалився.

«Мільйонні зарплати не допомогли подолати корупцію. Хабарі нікуди не поділися. А на саму роботу залізниці все більше нарікань», - повідомляють автори розслідування. Так, за словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, нездатність "УЗ" перевезти вантажі робить з монополіста тромб економіки.

За словами експертів, одним з моментів для корупції в "УЗ" є розподіл вагонів між заявниками. Вантажовідправники відзначили дискримінаційний підхід в даному питанні.

«Середні, малі підприємства, які ми відстежуємо, забезпечуються з місяця в місяць, з року в рік - мають близько 95-100% (задоволення заявок на вагони. - ред.) І відбувається це не безкоштовно. Додаткові плати - це близько за загальними оцінками півмільярда гривень на рік нелегального збагачення для всіх структур УЗ ", - заявив президент об'єднання «Укрметалургпром» Олександр Каленков.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися