Світ

Що змусить рак знищувати себе?

2 грудня 2017, 23:51
0
0
Сподобалось?
0

Група американських науковців розпочала першу фазу клінічних досліджень препарату, який змушує клітини ракових пухлин мозку запускати процес клітинної загибелі.

Ще десять років тому відкрили речовину, яка отримала назву PAC-1. Здатність легко проникати через гематоенцефалічний бар'єр одразу зробила її перспективними ліками для терапії пухлин мозку. Попередні дослідження показали, що PAC-1 запускає в ракових клітинах процес запрограмованої смерті. Речовина вже пройшла комплексні випробування з іншими препаратами на лабораторних культурах ракових клітин, гризунах і собаках. Ці експерименти показали, що, наприклад, у собак, хворих на різні види раку мозку, після застосування зменшились обсяги пухлин. При цьому не було ніяких побічних ефектів, крім слабких розладів травної системи, а здорові клітини препарат не зачіпав.

Зараз речовина проходить другу частину першої фази клінічних випробувань. На цьому етапі дослідники перевірять його на негативні ефекти в поєднанні з іншими препаратами. В експериментах візьмуть участь пацієнти з небезпечними формами раку, які локалізуються в головному мозку, його оболонці і судинах.

При цьому варто зауважити, що PAC-1 без інших препаратів не дає значного поліпшення у пацієнтів. Тому зараз дослідники перевіряють його ефективність в поєднанні з іншими речовинами, зокрема, темозоломідом – стандартним препаратом для хіміотерапії раку мозку, щоб з'ясувати, комплекс яких саме препаратів дає проривний ефект.

Джерело: Високий замок online


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися