Світ

Японці запустили безпілотники, щоб виявляти трудоголіків

12 грудня 2017, 11:57
0
0
Сподобалось?
0

У Японії – біда з… надмірною працелюбністю населення. Трудоголізм став справжньою серйозною проблемою в останні десятиліття для країни. А в середовищі медиків з'явився термін «Кароса» — раптова смерть від хронічної перевтоми на роботі. Це спонукало ще в 2010 році ввести додаткові поправки до трудового кодексу, що дозволяють забороняти працівникам приходити на робоче місце у вихідні дні. Крім того, посилили правила догляду у відпустку. Вже майже 8 років японським робочим заборонено не використовувати покладені 18 днів відпустки, тоді як до прийняття правок середньостатистична відпустка офісного працівника в Японії за рік не перевищувала 9 днів.

Тепер, з перепрацюванням в офісах боротимуться за допомогою автоматизованого квадракоптера. Про такий винахід заявляла компанія «Taisei». Безпілотник, обладнаний камерою спостереження, буде підніматися в «небо» офісу і літати по окресленому маршруту в пошуках «жертви» - працівника, що знаходиться в офісі після закінчення робочого дня. У разі виявлення трудоголіка, дрон буде зависати над ним і грати музику, що символізує в Японії закінчення трудового дня.

Орієнтуватися в приміщенні квадрокоптер буде за допомогою вбудованої системи навігації, яка прив'язується до GPS. Маршрут дрона, як і час його зльоту, буде прописуватися спеціальним співробітником. Перші подібні дрони з'являться в продажу вже в квітні 2018 року.

Джерело: Високий замок online


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися