Остання країна світу дозволила жінкам сідати за кермо
Світ

Остання країна світу дозволила жінкам сідати за кермо

19 червня 2018, 19:55
0
0
Сподобалось?
0

Уже через кілька днів в Саудівській Аравії – відбудеться історична для цієї країни подія. Там жінки зможуть подавати заявки на отримання водійських прав. До цього королівство було єдиною країною в світі, в якій за кермо дозволяли сідати тільки чоловікам, -повідомляє Сьогодні. 

За права на водіння жінки цієї країни  боролися чверть століття. Вони спеціально виїжджали на машинах на вулиці Ер-Ріяда. Деякі навіть приїжджали з-за кордону – на знак підтримки. І саудівська влада була суворою: за водіння дівчат засуджували до кількох тижнів обмеження свободи. І тільки торік король Салман підписав указ, який скасовував заборону на водіння.

У Саудівській Аравії тим часом відкривають нові автошколи для жінок: зараз такі плануються в п'яти містах. Викладають там – жінки інструктори з-за кордону. Адже серед саудіток поки – офіційно – викладачок ще немає. 

Нагадаємо, влада Саудівської Аравії дозволили жінкам відвідувати ресторани, кінотеатри і спортивні стадіони разом з чоловіками з 2018 року. Найближчим часом жінки зможуть відвідати три футбольні матчі –  в трьох різних містах королівства. Для жінок відкриють спеціальні сектори на стадіонах. 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися