Польський політик висловив стурбованість підтримкою Волинською ОДА  «українських націоналістичних кіл».
Світ

Польський політик висловив стурбованість підтримкою Волинською ОДА «українських націоналістичних кіл».

1 жовтня 2018, 16:05
0
0
Сподобалось?
0

Віце-міністр закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький, який відповідальний за східну політику, звинуватив Львівську та Волинську ОДА у підтримці “українських націоналістичних кіл”.  Про це повідомляє "Польське Радіо".
При обговоренні теми ставлення до УПА Ціхоцький заявив, що проблемою є не так історія 75-річної давності, як політичні й адміністративні рішення, які приймаються сьогодні – насамперед, “припинення українською державою основного права християн – гідно поховати останки своїх близьких”. Опісля політик висловив стурбованість підтримкою обласними адміністраціями, передусім Львівською та Волинською, “українських націоналістичних кіл”.Як сказав віце-міністр Ціхоцький, боротьба за правду про волинський злочин – це не лише питання очікувань поляків стосовно українців. Це надзвичайно важливо для внутрішньоукраїнського процесу формування ідентичності.

Разом з тим Ціхоцький додав, що Польща невпинно підтримує Україну в її прагненні до інтеграції із Заходом. Політик нагадав, що саме польська сторона представляє інтереси Києва як непостійний член Ради безпеки ООН, зокрема, в справі розміщення миротворчої місії на Донбасі. Політик додав, що Україна є для Польщі надзвиичайно важливим економічним партнером. Факт, що в Польщі працює та навчається від одного  до двох мільйонів українських громадян, які, за даними Польського національного банку, торік переказали в Україну понад 12 мільярдів злотих (4,2 мільярда євро), що становить 3–4 відсотки ВВП України, Ціхоцький порівняв зі значенням Плану Маршалла для відновленні Західної Європи після Другої світової війни.

За словами політика, у відносинах з Україною Польща не може дозволити собі відкладати справи на майбутнє, усі їх необхідно терміново вирішити, з повним співробітництвом та активністю обох сторін.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися