Труїти скрипалів Боширову-Чепізі допомагав військовий лікар Петров-Мішкін
Світ

Труїти скрипалів Боширову-Чепізі допомагав військовий лікар Петров-Мішкін

9 жовтня 2018, 08:33
0
0
Сподобалось?
0

Журналісти розслідувані встановили особу другого підозрюваного у спробі отруєння Скрипалів. Так герою Росії полковнику ГРУ Анатолію Чепізі («Руслану Боширову») допомагав виконати це завдання військовий лікар ГРУ Олександр Євгенович Мішкін («Олександр Петров»).

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на у нове розслідування Bellingcat і the Insider.

Процес ідентифікації Bellingcat включав безліч відкритих джерел, свідчення від людей, які знайомі з особою, а також копії документів, що ідентифікують особу, включно з відсканованою копією його паспорту. За їхньою інформацією, Олександр Мішкін народився 13 липня 1979 року у селі Лойга в Архангельському регіоні. Він вивчав та закінчив одну з російських елітних військових медичних академій та пройшов підготовку в якості військового лікаря для військово-морських сил Росії.

«Під час навчання Мішкіна завербували у ГРУ, до 2010 року він переїхав до Москви, де йому таємно надали другий російський внутрішній і закордонний паспорт на ім’я «Олександра Петрова», – йдеться в розслідуванні.

У період з 2011 по 2018 років Олександр Мішкін багато подорожував під ім’ям «Петрова». Bellingcat виявив багаторазові поїздки Мішкіна до України та самопроголошеної Придністровської республіки, остання з яких відбулася під час Майдану в Києві у грудні 2013 року. За словами журналістів, на відміну від Анатолія Чепіги, біографічні дані «Петрова» збігаються з характеристиками Мішкіна, зокрема, дата народження, ім'я та по батькові, а також прізвища батьків. До початку вересня 2014 року домашньою адресою Мішкіна було Хорошевське шосе 76B – адреса штаб-квартири ГРУ. Восени 2014 року Олександр Мішкін і Анатолій Чепіга переїхали в висококласні квартири.

Крім того журналісти Bellingcat та the Insider опитали кілька джерел, знайомих з Мішкіним, як в Санкт-Петербурзі, так і у рідній Лойзі.

Розслідувачі пообіцяли представити свідчення людей та опис повного методу ідентифікації Мішкіна сьогодні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися