В Угорщині встановили пам'ятник жертвам Голодомору в Україні
Світ

В Угорщині встановили пам'ятник жертвам Голодомору в Україні

17 листопада 2018, 19:44
0
0
Сподобалось?
0

В угорському місті Сегед  відкрили пам'ятник жертвам влаштованого комуністичним режимом в Україні Голодомору 1932-1933 років,- повідомляє Сьогодні з посиланням на  прес-службу угорського МЗС.

Посол України в Угорщині Любов Непоп на своїй сторінці в Facebook повідомила, що пам'ятник встановили в парку центрального собору на Домській площі. Ця територія віднесена до світової культурної спадщини.

"Для мене особисто глибоко символічним в  урочистому відкритті було і те, що в ньому брали участь спільно український і угорський офіцери. Вірю, що і у всіх інших життєвих ситуаціях ми так само будемо стояти пліч-о-пліч, разом шануючи жертв трагедій минулого, протидіючи нинішнім і запобігаючи майбутнім загрозам", - написала вона.

На  відкритті пам’ятника  парламентський держсекретар міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Левенте Мадьяр назвав Голодомор експериментом радянської влади і підкреслив, що Україна за останні десятиліття пройшла "навіть більше випробувань, ніж угорці".

"Україна вистояла в цьому випробуванні і в 90-х роках отримала незалежність; сьогодні вона є самостійною державою, яка, подібно до угорців, може сподіватися на більш щасливе майбутнє. Історія довела, що український народ настільки сильний, щоб не йти проти когось для зміцнення власної ідентичності", – заявив він.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися