У Франції вийде серія водонепроникних книжок
Світ

У Франції вийде серія водонепроникних книжок

13 березня 2019, 20:43
0
0
Сподобалось?
0

Французьке видавництво Adespote оголосило про випуск серії водонепроникних книжок. Про це повідомляє видання Booklips. 

Книжки виготовлені з кам’яного паперу і їх сміливо можна читати у ванні, в басейні чи на пляжі.

Проект запропонувала художниця, письменниця і режисерка Мануела Морґіана, яка любить читати у ванні і на пляжі. Часто її книжки після цього втрачали свій вигляд, сторінки псувалися від вологи. Так у неї з’явилася ідея серії книжок, які можна було б читати під час купання.

Вона поділилася цією ідеєю з видавництвом Adespote. Керівництво вирішило не йти найпростішим шляхом і не випускати пластикові книжки. Було ухвалене рішення видати такі книжки, які були б і практичними, і екологічними. Так видавництво зупинилося на кам’яному папері.

Кам’яний папір не виготовляється ​​з дерева чи целюлози, водночас він не є синтетичним. Для його виготовлення використовують карбонат кальцію та нетоксичну поліетиленову смолу. Такий папір стійкий до дії води і не рветься. Також його перевагою є те, що він є біорозкладним і піддається переробці. В Азії його зазвичай використовують для друку підручників.

Перший том колекції містить дві книжки-близнючки, які ідеально підходять для відкриття водонепроникної серії: «Повінь» Еміля Золі та «Повінь» Євгена Замятіна.

Прототип книжок представлять 15 березня на Книжковому ярмарку в Парижі. Кожен відвідувач зможе перевірити властивості книжки, зануривши її в акваріум, який буде розташований на стенді видавництва. У продаж видання надійдуть 18 квітня.

Тематика наступних книжок, які вийдуть у цій серії, також буде пов’язана з водою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися