У польському місті є  уповноважена з питань українців
Світ

У польському місті є уповноважена з питань українців

28 березня 2019, 15:41
0
0
Сподобалось?
0

Повноважною представницею з питань жителів українського походження президента Вроцлава у Польщі призначено Ольгу Хребор. Про це УНН повідомляє з посиланням на Польське радіо.

"У середу, 27 березня, Ольга Хребор стала повноважною представницею з питань жителів українського походження президента Вроцлава. Новостворена посада має допомогти в розвитку міжкультурного діалогу та реагувати на потреби української громади, яка живе у столиці Нижньосілезького воєводства", - йдеться у повідомленні.

Президент Вроцлава Яцек Сутрик представив  повноважну представницю з питань жителів українського походження Ольгу Хребор, голову культурно-бібліотечного центру "Фама" і президента фестивалю "Калейдоскоп культур".

Сутрик наголосив, що завданням новопризначеної уповноваженої буде продовження і розвиток міжкультурного діалогу у Вроцлаві, із особливим урахуванням української громади, яка живе у столиці Нижньосілезького воєводства і нараховує "кількадесят тисяч осіб".

"Ми хочемо почути українську громаду, спробувати відповісти на їхні невідкладні потреби, які визначають їхню якість життя тут. Уповноважений буде "приводним пасом", що говоритиме про потреби українців, які живуть у Вроцлаві", - додав Сутрик.

За словами Ольги Хребор, найбільшими проблемами українців є освіта іммігрантів відразу після приїзду до Польщі. Друге питання - це виховання приймаючого суспільства. "Попри близькість української культури та мови, українська громада дотепер стикається з деякими непорозуміннями, певною відсутністю сприйняття серед однолітків з Польщі", - сказала вона. 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися