Рідкісна аномалія: дівчинка народилася без носа
Світ

Рідкісна аномалія: дівчинка народилася без носа

25 червня 2019, 00:54
0
1
Сподобалось?
1

Як і будь-яка інша дитина, Тесса Еванс (Tessa Evans) любить танцювати, пустувати, гуляти на вулиці і відправляти повітряні поцілунки. Вона могла б бути звичайнісінькою дівчинкою, якби не рідкісна аномалія з якою вона народилася. Справа в тому, що у дитини немає носа.
Півторарічна Тесса страждає від аплазії - вродженої відсутності будь-якої частини тіла або органу, в даному випадку носа. Ця хвороба  настільки рідкісна, що має лише 47 зареєстрованих випадків у Великобританії, повідомляє видання Enigma.
Хоча дитина і не має нюху і носових пазух, вона може кашляти, чхати і навіть застудитися.
Не зважаючи на труднощі, які їй доводиться долати, на обличчі дівчинки завжди сяє промениста посмішка.
Спочатку батьки дівчинки не розуміли, як таке можливо, що їх дочка не має носа, але з часом вони звикли до цієї особливості малятка і вже зовсім не помічають вади.
Стан Тесси було виявлено під час УЗД, яке показало аномально плоский профіль обличчя дівчинки. Батькам було запропоновано перервати вагітність, але вони відмовилися, і після декількох тижнів проведених в лікарні, малятко нарешті опинилася вдома.
Крім аплазії, дівчинка страждає від проблем із серцем та очима. В 11 тижнів життя їйїй була проведена операція з видалення катаракти на лівому оці, але ускладнення залишили її зовсім сліпою на одне око.
Також їй була проведена трахеостомія, щоб дозволити Тессі дихати під час їжі і сну.
Незважаючи на важкий початок життя дитина не сумує і готується до ряду операцій з протезування носа. Її ніс буде рости разом з нею і замінюватися на більший по мірі необхідності.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися