Білорусь може збудувати порт на Дніпрі неподалік України, щоб стати «морською державою»
Світ

Білорусь може збудувати порт на Дніпрі неподалік України, щоб стати «морською державою»

12 листопада 2018, 16:42
0
0
Сподобалось?
0

Влада Білорусі розглядає можливість будівництва річкового порту на Дніпрі неподалік кордону з Україною для використання кораблів класу «річка-море» та транспортування своїх вантажів до Чорного моря. Про це повідомляє  Громадське.

Зазначається, що для реалізації цього проекту Білорусь має намір залучити турецьку компанію Derin Shipping & Trading Co. За словами посла Білорусі в Туреччині, будівництво річкового порту на Дніпрі «дозволить Білорусі стати морською державою».

«Наші турецькі партнери розглядають можливість будівництва порту в селі Нижні Жари Брагінського району (що у Гомельській області Білорусі — ред.), який перетворить Білорусь на морську державу», — заявив посол Білорусі в Туреччині Андрій Савіних.

Зазначається, що потужностями річкового порту Білорус планує постачати нафтопродукти та товари хімічної промисловості.

«У нас з’являться експортні можливості, про які ми не могли навіть мріяти. Переконаний, що завдяки даному порту Гомельська область стане головним двигуном економічного росту всієї Білорусі», — додав посол.

Зазначимо, що ідея будівництва річкового порту для виходу Білорусі до Чорного моря не нова. У 2017 році її підтримали президенти Білорусі та України. Водночас зазначається, що для транспортування білоруських товарів Дніпром Україні необхідно провести днопоглиблювальні роботи на ділянках, загальна протяжність яких становить  близько 103 кілометрів. Вихід торговельних кораблів Білорусі з Київського водосховища вниз по Дніпру наразі є технічно можливим.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися