Британський хірург ставив свої «печатки» на печінці пацієнтів
Світ

Британський хірург ставив свої «печатки» на печінці пацієнтів

17 січня 2019, 15:30
0
0
Сподобалось?
0

У Великій Британії засудили хірурга-трансплантолога Саймона Бремхолла, який випалював власні ініцали на печінках пацієнтів. Чоловіка засудили до 12 місяців громадських робіт, 120 годин неоплачуваних робіт та штрафу у розмірі 10 тисяч фунтів стерлінгів.

Суддя визнав підозрюваного винним у «зловживанні владою та зраді довіри пацієнтів». Бремхолл працював у Бірмінгемській лікарні королеви Єлизавети 12 років і вважався досвідченим фахівцем у сфері трансплантації. Він залишив лікарню у 2014 році.

На 53-річного лікаря в суд подали його колеги. З'ясувалось, що хірург залишив свої ініціали «С» і «Б» на печінці двох пацієнтів під час трансплантацій у 2013 році. Це вдалось виявити під час однієї з операцій із трансплантації донорської печінки пацієнту.

Для випалення «автографів» чоловік використовував аргоновий промінь, яким припікають кровоносні судини для швидшого загоєння. У цей час його пацієнти перебували під анестезією без свідомості.

Одна із жертв хірурга заявила, що досі страждає від завданої психологічної шкоди. Медичні експерти відзначають, що випалення на органах за допомогою аргонового променя не шкодить здоров'ю пацієнтів та не може мати негативних клінічних наслідків.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися