Новий Генсек НАТО: військова міць необхідна для політичного діалогу з Росією
Світ

Новий Генсек НАТО: військова міць необхідна для політичного діалогу з Росією

24 вересня 2014, 19:01
0
0
Сподобалось?
0

Вирішення ситуації в Україні стане для нового генерального секретаря НАТО Йєнса Столтенберга головним пріоритетом після офіційного вступу на посаду. Про це він заявив в інтерв'ю Норвезькому телеграфного бюро. Норвезький політик, який 1 жовтня офіційно займе посаду генсека НАТО, змінивши данця Андерса Фога Расмуссена, підкреслив важливість українського питання для Альянсу, повідомляє УНІАН.

«На серйозність сформованої в Україні ситуації вказує той факт, що військова сила застосовується для зміни кордонів держав. Україна є партнером НАТО і, крім того, межує з державами-членами альянсу», - заявив Столтенберг. За словами нового голови Організації Північноатлантичного договору, на новій посаді йому стане в нагоді досвід, отриманий ним за більш ніж вісім років, протягом яких він обіймав пост голови уряду країни, що межує з Росією і тісно з нею співпрацює.

«Приклад Норвегії як країни, яка є членом НАТО і яка модернізує свої збройні сили, показує, що сила і твердість - необхідні умови для ведення діалогу з РФ. Тут немає суперечності. Військова міць і впевненість у безпеці держави, які дає членство в НАТО, необхідні для ведення політичного діалогу», - сказав Столтенберг.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися