Пережив сім ударів блискавки, три дні провів на дні моря…
Світ

Пережив сім ударів блискавки, три дні провів на дні моря…

21 жовтня 2018, 12:29
0
0
Сподобалось?
0

Неймовірні історії щасливчиків

«Народився у сорочці» – так кажуть про людей з неймовірним везінням. Цих щасливчиків ніби вищі сили рятують у критичних ситуаціях, де простим смертним не вижити. Декілька історій, які доводять, що такі люди існують.

Рекордсмен з ударів блискавки наклав на себе руки

Рой Салліван занесений до Книги рекордів Гіннеса як єдина людина, яка вижила після семи ударів блискавки. Він розповідав про це усе життя. Вперше блискавка вдарила чоловіка у 1942 році і травмувала йому великий палець ноги. У 1969-му від другого удару він знепритомнів і йому обпекло брови. Третій випадок стався в 1970 році. Тоді ударом йому травмувало ліве плече. У 1972-му йому обпалило голову. Не допомогло навіть вилите відро води – у чоловіка не залишилося ні волосинки. У 1973 році знову постраждала голова, бо цього разу блискавка підпалила капелюха. Шостий випадок стався у 1976 році, коли містер Салліван отримав травму щиколотки.

Останній удар в 1977 році був настільки серйозним, що Роя поспішно відвезли в лікарню з опіками живота і грудної клітки. Помер він у 1983-му у 71 рік. Його смерть не пов’язана з ударами блискавок: містер Салліван наклав на себе руки.

За сім годин – дві аварії

Після робочого дня пізно ввечері Роберт Еванс повертався додому на велосипеді і потрапив під колеса автомобіля. Водій злякався і втік з місця аварії. Лікарі оглянули Роберта. Не виявивши серйозних травм, відпустили чоловіка додому. Аби швидше потрапити додому, він попрямував коротким шляхом – через залізничні колії. І тут його збив потяг. Як же здивувалися медики, коли їм знову привезли потерпілого в аварії Еванса! А ще більш вражаючим було те, що і цього разу чоловік відбувся лише переляком. Єдиним збитком для американця був штраф за перехід колії у невстановленому місці.

Без води та їжі у каюті

У травні 2013 року біля берегів Нігерії буксир потрапив у сильний шторм, судно накрило хвилею, і воно затонуло. Врятуватися вдалося лише коку містеру Окене. Він провів три доби в каюті у непроглядній пітьмі, без води і їжі та майже без повітря. Рятувальники, які прибули для підйому тіл загиблих моряків, були шоковані тим, що виявили живого Окене. Як пояснили фізики, чоловіку вдалося вижити, бо перевернуте судно стало для нього чимось на зразок водолазного дзвона. Пузир повітря піднявся вгору і застряг саме в тому місці, де був кок. Ото вже точно чудесний порятунок!

Упав у зимову сплячку

Житель Швеції Пітер Скіллберг провів у власному автомобілі, який засипало снігом, аж два місяці! Температура повітря зовні не піднімалася вище мінус 30 градусів Цельсія, води і їжі у нього не було. Протягом цього часу Пітер харчувався виключно снігом, спав на задньому сидінні автомобіля. Ймові­рно, транспортний засіб послужив йому захисним куполом, що перешкоджає зниженню температури всередині автомобіля нижче нуля градусів, і організм Пітера впав у своєрідну сплячку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися