Поляки хочуть обмежити імпорт української малини
Світ

Поляки хочуть обмежити імпорт української малини

18 червня 2018, 09:30
0
0
Сподобалось?
0

Виробники та Асоціація польських садівників звернулися до польського уряду з проханням обмежити імпорт дешевої малини з України, бо їх  фермерам загрожує “локальна криза”, повідомляє “Інфо-Шувар”. Українська ягода невдовзі з’явиться на ринку Польщі, –повідомляє КОРДОН з посиланням на  Агрополіт.

Нині ціна за кілограм малини у місті Красник Люблінського воєводства критично низька – 2 злотих, повідомляють польські ЗМІ. Тоді як торік  вартість ягоди була 3,5 злотих за кг.

Також польські виробники просять владу Польщі перевірити наявність змови серед переробних підприємств.

Сезон малини в Україні розпочався тиждень тому. За останній тиждень середня ціна на цю ягоду впала більш, ніж на 50%. Нині на свіжому ринку українські фермери пропонують свою малину в середньому по 60 гривень за кг.

За інформацією Агрополіт, ЄС виступає головним імпортером української замороженої малини: на його частку торік  припало майже 99% поставок. При цьому близько 60% всього експортного обсягу було відвантажено на ринок Польщі.  Торік Україна  увійшла  до трійки найбільших експортерів малини в Європі після Сербії та Польщі. У світі - четверта, пропустивши вперед ще й Чилі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися