У Парижі вигорів легендарний собор Нотр-Дам де Парі
Світ

У Парижі вигорів легендарний собор Нотр-Дам де Парі

16 квітня 2019, 12:56
0
0
Сподобалось?
0

Вчора ввечері у Парижі у Соборі Паризької Богоматері сталася велика пожежа. Причина її поки невідома. Згоріли риштування й дах, обвалився шпиль.

Вогонь гасили всю ніч. На це пішло понад 9 годин гасіння. Двоє поліцейських і пожежник отримали ушкодження. Пожежні літаки не використовували, адже скидання води могло призвести до падіння всієї конструкції.

Зрештою, кам’яна частина Собору вціліла після пожежі. 850-річну споруду готичної будівлі, включаючи фасад і дві вежі, вдалося зберегти.

Мер Парижа Анн Ідальго повідомила, що все не так погано, як вона боялася. Зьергіся вівтар і великий хрест. Також з охопленого вогнем Собору Паризької Богоматері вдалося винести Терновий вінець Христа, туніку святого Людовіка, кілька картин. Доля органу поки достеменно не відома.

Cтоличний регіон Іль-де-Франс виділить 10 мільйонів євро на початкові роботи у постраждалому від пожежі Соборі Паризької Богоматері.

Крім того, французький мільярдер Франсуа-Анрі Піно пообіцяв перерахувати 100 мільйонів євро на допомогу у відновленні древнього храму. Також одразу кілька громадських ініціатив заявили про початок збору коштів на порятунок всесвітньо відомої історичної пам’ятки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися