У Польщі  розпочався безстроковий страйк учителів
Світ

У Польщі розпочався безстроковий страйк учителів

8 квітня 2019, 11:23
0
0
Сподобалось?
0

У Польщі,  починаючи з понеділка, не буде уроків у тисячах шкіл, оскільки вчительські профспілки розпочали безстроковий загальний страйк.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Переговори представників профспілок з урядом, що тривали весь минулий тиждень, не принесли результату. На урядові пропозиції, які полягали у поступовому збільшенні зарплат при відповідному збільшенні навантаження, погодилася лише одна з профспілок. Наразі вчительська зарплата становить  близько 929 євро, що менше за середню зарплату в країні. Профспілки вимагали підвищення зарплат на 30%.

Інші дві великі організації – Спілка польських вчителів та Форум профспілок – з 8.00 розпочали безстроковий страйк.

Уряд напередодні виборчої кампанії оголосив про дуже щедрі соціальні програми, вигоду від яких мають відчути значні верстви населення. Обіцянки урядовців обійдуться держбюджету у близько 40 мільярдів злотих (більше 9 млрд євро), або ж майже 2% ВВП. Нова соціальна політика може підвищити розмір бюджетного дефіциту до 2,8% ВВП, що дуже близько до встановленої ЄС межі.

Обіцянки уряду розлютили півмільйона вчителів, які не входять до електорату "Права і справедливості". Вчителі виявилися не охопленими щедрими урядовими програмами, орієнтованими в основному на багатодітні родини і людей старшого віку, які становлять базу ПіС.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися