У Росії вперше з початку року почав падати рейтинг Путіна
Світ

У Росії вперше з початку року почав падати рейтинг Путіна

28 жовтня 2014, 12:39
0
0
Сподобалось?
0

У Росії вперше з початку української кризи скоротилося число тих, хто готовий голосувати на президентських виборах за Володимира Путіна.

Про це свідчать результати опитування «Левада-Центру».

Так, якщо в серпні за Путіна були готові проголосувати 57%, то у вересні - уже лише 49% опитаних. Минулого разу менше половини респондентів вказували Путіна в якості бажаного президента у квітні (49%), у січні це число дорівнювало 29%.

Якщо перерахувати результат, виключивши тих, хто не визначився і не збирається голосувати, рейтинг чинного президента РФ складе 83% супроти 87% на місяць раніше (у квітні - 81%, у січні - 66%).

Значно знизилося і число тих, хто визначився з вибором: якщо в серпні кандидата, за якого респондент готовий проголосувати, називали 66%, то у вересні таких, хто визначився з вибором, було вже 59%. У січні цей показник становив 45%, пише «Українська правда».

Заступник директора «Левада-Центру» Олексій Гражданкін зазначив, що рейтинг не може постійно бути на піку й повертається до більш нормальних значень, про стійке зниження можна буде говорити, якщо воно продовжиться два періоди поспіль.

Крім того, пояснив він, серпень - місяць відпусток, і непутінський електорат - переважно більш забезпечені громадяни, жителі великих міст - був у відпустках, тоді як прихильники президента були вдома і могли відповідати на запитання соціологів, у вересні ж ситуація вирівнялася.

Рейтинг найближчого переслідувача Володимира Путіна, лідера КПРФ Геннадія Зюганова, який у серпні був на мінімальному рівні (3%, 4% від числа тих, хто визначився), навпаки, почав зростати (4% і 7% відповідно).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися