Українка в Берліні заснувала українське радіомовлення
Світ

Українка в Берліні заснувала українське радіомовлення

12 серпня 2018, 17:15
0
0
Сподобалось?
0

На хвилях інтернет-радіо ALEX FM 91.0 у Берліні відтепер можна слухати передачі українського радіо «ТрембітсФМ», які лунатимуть також і німецькою. Мовлення балансують між культурою, політикою і музикою. Хоч ефірного часу небагато – по  годині всього раз на місяць, – однак організатори сподіваються робити випуски щотижня. Вони розраховують передусім на українську аудиторію, адже у столиці Німеччини мешкає майже 12 тисяч вихідців із України, пише Радіо Свобода.

Відбувся перший ефір «ТрембітсФМ». Гостями ведучих Катерини Рітц-Ракул іКирила Коломійця були посол України у ФРН Андрій Мельник і віце-голова Німецько-українського форуму Карл-Ґеорґ Велльманн.

Саме бажання мати власний шматочок України за кордоном спонукав Євгенію Козменко – журналістку за фахом і патріота у душі – до вирішального кроку. «У нас нині працює чотири особи: двоє ведучих, я, а також музичний редактор, – розповідає Євгенія.

Метою команди «ТрембітсФМ» є створення цілодобового інтернет-радіо. Цей проект має стабільно фінансуватися щомісяця. «Дуже сподіваюся на підтримку українського посольства та передусім Міністерства інформаційної політики. Ми беремо участь у конкурсі на фінансування українського радіо. Мене запитували, чому я хочу отримати фінансування від українського відомства. Я вважаю, що перед тим, як іти до німецьких фондів, наша держава могла б фінансувати такий важливий проект. Це важливо не лише для українців, які переїхали до ФРН, а й також для українців, які мешкають в Україні», – пояснила українська журналістка.

Друга передача передбачає 59 з половиною хвилин розмов із гостями студії про Україну та українські теми, а також вуличне опитування, де йтиметься про те, що саме люди асоціюють із назвою «Україна». І багато хорошої української музики.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися