Українським медпрацівникам можуть спростити працевлаштування у Польщі
Світ

Українським медпрацівникам можуть спростити працевлаштування у Польщі

17 квітня 2018, 10:40
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство охорони здоров’я Польщі розглядає можливість спрощення процедури працевлаштування для медичних працівників, які походять з країн поза межами Євросоюзу, зокрема, з України, пише «Європейська правда» з посиланням на “Rzeczpospolita» .

Відомство звернулося до міністра науки й освіти з пропозицією внести зміни до закону про вищу освіту, які привели б процедуру підтвердження диплома про вищу медичну освіту Польщі відповідно до європейських норм.

Нині особи, які не є громадянами ЄС, проходять процедуру підтвердження (нострифікації) диплому про вищу освіту, яка є вкрай складною. У той же час щодо молодших спеціалістів така процедура в Польщі взагалі не проводиться. Такі кроки здійснюються з метою вирішення проблеми нестачі медперсоналу.

Як свідчать дані Вищої палати медсестер та акушерок, третина медсестер у Польщі – пенсійного віку. Тобто близько 73 тисяч осіб можуть вийти на пенсію (загалом у Польщі 220 тисяч медсестер). Серед вимог до іноземних працівників - вільне володіння польською мовою.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися