Писанки воїна продають на аукціонах
Україна

Писанки воїна продають на аукціонах

4 травня, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

«Над його писанками ангели літають», – так кажуть про автентичні унікальні писанки відомого майстра з Коломиї, члена Національних спілок художників та майстрів народного мистецтва Олега Кіращука. Понад тридцять років він творить неповторний світ своєї писанки, тому сплутати їх з іншими не можна. Роботи пана Олега експонувалися на багатьох виставках, а також є в приватних колекціях по всьому світу.

Сьогодні, коли Україна в кровопролитній війні з російським агресором виборює волю та незалежність, майстер знову змінив писачок на зброю.  Коли почалося широкомасштабне російське вторгнення, Олег одягнув військовий однострій 10-ї гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Бо мав за плечима великий бойовий досвід, оскільки на війну він пішов ще в 2014 році. Пройшов найгарячіші її точки, був важко поранений під Дебальцевим у 2015-му. На знак подяки за своє видужання майстер написав писанку з янголом-хранителем, який поливає квіти, що уособлюють рід. На ній напис, що навчила його колись бабуся: «Ангеле-хранителю мій, Ти все при мені стій – як удень, так і вночи – будь мені до помочи». Пізніше копії цієї писанки він роздаровував або продавав, але всі кошти від продажу спрямовував на лікування важкопоранених побратимів або діткам загиблих воїнів з його рідного міста.

Повертаючись у короткі відпустки з війни у рідну Коломию, писанкар дає волю своєму натхненню – і з-під його писачка народжуються нові витвори мистецтва. Нещодавно він передав на IV благодійний аукціон, організований Івано-Франківською обласною військовою адміністрацією, свою писанку під назвою «Наконечники стріл». Її орнамент унікальний тим, що у ньому вперше присутня тема війни. Ще раніше на благодійному аукціоні в Коломиї писанку Олега Кіращука було продано за 18 тисяч гривень. Кошти від продажу на таких аукціонах спрямовуються на потреби ЗСУ, зокрема для його рідної 10-ї гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

Ніна РОМАНЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися