Великдень 2024: які кольори краще не використовувати для фарбування яєць
Україна

Великдень 2024: які кольори краще не використовувати для фарбування яєць

4 травня, 10:41
0
0
Сподобалось?
0

Традиція фарбувати яйця на Великдень, скоріш за все, започаткована християнською легендою. Марія Магдалина  розповіла імператору Тиберію про Воскресіння Христове.

Тиберій не повірив в це і сказав, що мертві не можуть воскреснути, так само як біле яйце не може стати червоним. В ту саму мить яйце, яке було у Марії Магдалини, почервоніло.

Про це пише ТСН.

Скільки яєць фарбувати на Великдень

Найчастіше фарбують стільки яєць, щоб вистачило кожному члену сім'ї за святковим столом, і ще додатково — в подарунок та для гостей. Ті, хто пам'ятає про традиції, фарбують 13 яєць, які символізують 12 апостолів і самого  Спасителя. Найбільше готують крашанок червоного кольору.

Кольори, в які  найчастіше фарбують яйця — це червоний, жовтий, синій, зелений і золотистий.

Прикмети про великодні яйця

Всім відома традиція на Великдень розбивати яйця одне об одне. Вважається, що у того, чиє яйце залишиться цілим, протягом року все складеться добре. А той, чиє яйце трісне першим, повинен подбати про своє здоров’я, приділити увагу сім’ї та бути обережнішим на роботі.

Якщо великоднє яйце випало з рук — це до неприємностей. Якщо великоднє яйце розбилося до обіду — це до сварок, а якщо  після обіду —  можливі матеріальні втрати.

Яйця, знесені в Страсний четвер і з’їдені на Великдень, оберігають від недуги.

Які три кольори краще не використовувати для фарбування яєць

На ринку є різноманітні набори з готовими барвниками, проте не всі з них підходять для фарбування яєць, пише НВ.

1. Чорний колір

Чорний колір не найвдаліший вибір для фарбування великодніх яєць, оскільки цей відтінок традиційно асоціюється з жалобою та смертю, що не відповідає великодньому настрою. Навіть якщо ви хочете додати декоративних елементів, таких як мерехтливі частинки або блискітки, не варто використовувати чорний колір. Так само не рекомендується використовувати сірий, асфальтовий, темно-синій чи темно-коричневий відтінки. Проте натуральний коричневий відтінок, отриманий за допомогою лушпиння цибулі, вважається прийнятним для фарбування великодніх яєць.

2. Помаранчевий колір

Помаранчевий колір також є природним для курячих яєць і не завжди підходить для декорування. Однак в багатьох великодніх наборах цей колір присутній. Його можна використовувати, якщо додати доповнюючі декоративні елементи, такі як розпис, термонаклейки, бісер, стрази тощо.

3. Білий колір

Не рекомендується використовувати білий колір для фарбування яєць, оскільки він є природним для курячих яєць і не виглядає як особливий декоративний елемент. Якщо все ж хочеться додати деякий дизайн, можна використати термонаклейку або додаткові декоративні елементи, але барвники для цього не знадобляться.

Чим фарбувати яйця на Пасху: допустимі кольори

Існує безліч кольорів, які можна використовувати для фарбування яєць на Великдень. Традиційно використовується червоний колір, який символізує кров Христа. Проте варіантів багато: відтінки червоного, включаючи бордовий і рожевий, а також зелений, блакитний, синій, фіолетовий, жовтий і т.д.  Важливо пам’ятати про безпеку при фарбуванні. Використовуйте лише фарби, які призначені для харчових продуктів і дотримуйтесь вказівок виробника. Уникайте потрапляння фарби на шкіру або інші поверхні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися