Розстріл поліцейських на Вінниччині: скандальні деталі про ймовірних убивць
Вінничина

Розстріл поліцейських на Вінниччині: скандальні деталі про ймовірних убивць

24 квітня, 10:23
0
0
Сподобалось?
0

За ґратами і без права внесення застави – батькові й синові, яких підозрюють у вбивстві 20-річного патрульного Максима Зарецького, обрали запобіжний захід.

Підозрювані в розстрілі поліцейських визнали свою провину, але те, що вони сказали в суді на своє виправдання – шокує.

Також стало відомо, скільки все ж зброї було в тих ящиках, за перевірку яких розстріляли поліцейського. Про це йдеться у репортажі журналістів TSN.ua.

Прощання з убитим поліцейським

Він мріяв бути спецпризначенцем, але тепер навіки у строю. 22 квітня на Вінниччині попрощалися з поліцейським, якого двоє військових дезертирів, вони ж батько та син, застрелили на дорозі під час виконання ним службових обов’язків. Провести Максима Зарецького в останню путь прийшли сотні рідних, друзів і колег.

Максиму Зарецькому посмертно присвоїли звання капрала.

Підозрювані визнали провину! Що було в ящиках?

Зараз уже підозрювані у вбивстві хлопця – за ґратами і навіть визнали провину, хоча після поранення одного та вбивства іншого поліцейського хутко втекли, а ті самі ящики, за які забрали життя патрульного, скинули в річку. Закривавлене авто, адже Максим встиг поранити одного з нападників, сховали в гаражі, самі ж кинулися до іншої області, щоб потім спробувати перетнути кордон з невизнаним Придністров’ям. З річки, на яку вказали Валерій і Віталій Васілаке, водолази витягнули ті самі ящики. Всередині – 100 гранат і 25 тисяч набоїв, за це і вбили поліцейського, щоб той не побачив зброю в машині – повідомив Керівник спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Олексій Рихлюк в ефірі "Київ24":

"У водоймі, в якій зловмисники залишили боєприпаси, було знайдено станом на зараз близько 100 гранат, а також близько 100 запалів до них і близько 25 тисяч набоїв до стрілецької зброї калібру 5,45. Це попередні дані, зараз слідчі ще проводять огляд місця подій та описують усе інше майно".

Свідчення старшого підозрюваного

Та в суді старший із підозрюваних, 52-річний Валерій Васілаке, здивував усіх. До речі, він був абсолютно спокійним і начебто щиро покаявся.

Батько “топить” сина

Аж тут старший Васілаке після покаяння заявляє: стріляв не він, а його син, і всю провину перекладає на 26-річного Віталія.

Свідчення сина

Сам Віталій цю версію теж підтвердив. Він на суді сказав, що конфлікт трапився через бойові гранати Ф1, які він з батьком перевозив у двох ящиках, у кожному, мовляв, було по 10 штук, попри заяву керівника прокуратури, що в ящиках було 100 гранат і 25 тисяч набоїв. Віталій також розповів, що він був командиром підрозділу, та зізнався, що списав гранати, щоб забрати їх додому.

Інкримінують одразу три статті

Про те, що і він, і батько – військові, раніше підтвердили в Сухопутних військах. Крім убивства поліцейського, їм інкримінують ще й статтю "Дезертирство". Оскільки обоє після вбивства поліцейського втекли та планували перебратися за кордон, суд обрав і батькові, і синові безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їм інкриміновано вбивство і замах на життя поліцейських, незаконне поводження зі зброєю та дезертирство. Чи можуть їх засудити до довічного – розповіла речниця ДБР Тетяна Сап’ян.

Причетні ще й до ДРГ?!

Крім того, наразі СБУ перевіряє їхню причетність до діяльності диверсійно-розвідувальних груп. Українці ж висловлювали свої версії, чому так сталося, зокрема військовослужбовець Євген Карась у своєму телеграм-каналі припустив, що життя поліцейського батько й син забрали, бо на кону були гроші.

Шокувальні деталі

Але згодом спливли нові деталі, які шокують.

Наголошуємо, що офіційно ця інформація наразі не підтверджена, але Мережею ширяться чутки про минуле Валерія та Віталія Васілаке. Подейкують, що вони були запеклими прихильниками московської церкви, що багато може пояснити. Їхнє фото поруч з панотцем оприлюднив Євген Карась.

Як вдалося вкрасти зброю

Винні мають понести суворе покарання, проте виникають питання і щодо того, а як так сталося, що командир зміг списати зброю, та ще в такій кількості, і все це під час війни? Слідство триває, а на результати чекає вся країна.

Не буває поганої професії, бувають різні люди…

Тож перш ніж викрикувати лозунги: “Всех ментов на войну”, подумайте, а хто захищатиме нас тут. Ми не згрібаємо під одну когорту всіх військових, у жодному разі, і так само поліцейських. Але скільки тих, що можуть замаскуватися в однострій, щоб заховати під ним своє справжнє обличчя, або ж навіть без військової форми накинутися як на поліцейських, так і на простих громадян? Немає поганої професії, є різні люди.

"Думайте тепер, щоб потім знову не плакати. Служба безпечною не буває ніколи й ніде, і ніколи не знаєш, з ким зіткнешся за рогом навіть у більш мирному місті. Пам’ятайте, що в країні – війна, ворог може атакувати не лише на фронті, але і в тилу", – завершує репортаж журналістка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися