Польське консульство у Луцьку відмовляє у видачі віз через недобросовісних посередників
Актуально

Польське консульство у Луцьку відмовляє у видачі віз через недобросовісних посередників

30 листопада 2014, 14:39
0
-1
Сподобалось?
-1

Волиняни і мешканці сусідніх областей, які звертаються за візами Генеральне консульство Польщі в Луцьку, нарікають, що масово і без пояснень отримують відмови. Їм повертають документи з формулюванням «інформація, яку ви надали для підтвердження мети та умов запланованої поїздки, недостовірна». При цьому не повертають витрачених на оформлення грошей і не пояснюють, що саме слід виправити в документах, повідомляє «ТСН».

«Ще раз буду платити 35 євро і 325 гривень», - каже отримувач візи Олександр Реган. Таким, як він, доводиться, крім вартості візи і послуг з її оформлення, оформлювати ще й страховий поліс та бронювання готелю у країні призначення. Загалом це понад дві тисячі гривень, які можуть бути витрачені марно. «Так ви скажіть, добре чи не добре з тими документами. Добре - ми платимо, не добре - не беріть. А то якось негарно виходить - гроші взяли, а візи не дали», - скаржиться отримувач візи Микола Мазурок.
У консульстві пояснюють, що для отримання візи потрібно попередньо забронювати за кордоном готель. Замість робити це через турагенції або інтернет-сайти готелів, українці звертаються до посередників, які навколо консульства роблять свій бізнес. І це - найчастіша причина відмови у візах. «Бронювання готелів, які куплені у посередників, або неправдиві, або неоплачені. Або готель має 10 місць, а бронь видає на 100. Прошу, панове, не купуйте броні у аферистів», - закликав радник Генерального Консульства Польщі у Луцьку Міхал Богдановіч. Кошти за неотримані візи амбасада не повертатиме, бо вони є платою за роботу фахівців із перевірки документів. За якість останніх відповідає лише той, хто їх подає. «Радимо таким особам іти до міліції або до тих посередників, щоб повернули кошти. А краще і те, і інше. Бо вони ошукують людей», - каже радник дипустанови.
Однак таким поясненням претенденти на візи віри не ймуть. Бо знають випадки відмов і незалежні від послуг посередників. Насправді, підозрюють волиняни, консульство вичерпало річну квоту віз. А зізнатися у тому, що в'їзд до ЄС українцям таки лімітований - поза правилами дипломатії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися