Під час четвертої хвилі часткової мобілізації заберуть 2 тисячі волинян — 40 відсотків припаде на Луцьк
Актуально

Під час четвертої хвилі часткової мобілізації заберуть 2 тисячі волинян — 40 відсотків припаде на Луцьк

13 січня 2015, 13:04
1
0
Сподобалось?
0

З 20 січня в Україні стартує четверта хвиля часткової мобілізації відповідно до рішення РНБО України. Про особливості «рекрутингу» на Волині розповів виконувач обов'язків військового комісара Волинського області Роман Кулик, радник голови Волинської облдержадміністрації Борис Кондратюк та офіцери і працівники обласного військкомісаріату.

Оскільки попередня третя хвиля часткової мобілізації проходила у надзвичайно складних умовах і були допущені різного роду помилки, цього разу відповідальні служби намагалися врахувати і усунути недоліки. Так сьогодні у Волинській облдержадміністрації відбувся навчання-семінар з питань якісної організації та проведення четвертої хвилі часткової мобілізації. У ньому, окрім військовослужбовців з військкомісаріатів області, брали участь відповідальні працівники райдержадміністрацій.

За словами Романа Кулика, четверта хвиля мобілізації розрахована на 90 діб (до 19 квітня). З них на підготовку бойового, сержантського і офіцерського складу передбачено 40 діб, 15 - на бойове злагодження. Але головне нововведення, за словами Анатолія Рудя, який відповідає за медичні огляди мобілізованих, стосується саме його сфери діяльності. Так на проходження військово-медичних оглядів вперше передбачено 10 діб. Раніше такої норми не було. Ще у 2014 році стан здоров'я мобілізованих перевіряли під час усного опитування. Проте далеко не всі готові були розказати про свої проблеми.

Мобілізації підлягатимуть громадяни України від 20 до 60 років, які пройшли військово-медичні комісії (верхню межу мобілізаційного віку збільшили через значну кількість добровольців, які раніше через вік не могли потрапити до ЗСУ). Пріоритет надаватиметься тим, хто вже проходив службу. Цього разу особливу увагу звертатимуть на безробітних. Відповідна робота проводитиметься з центрами зайнятості. Особливо дефіцитною у ЗСУ нині є спеціальність комп'ютерника.

Не будуть мобілізовуватися ті, у кого є відповідні медичні застереження, опікуни, прийомні батьки, утримувачі будинків сімейного типу, батьки, які виховують 3 і більше дітей.

Загалом за мобілізаційним планом на Волині під час четвертої хвилі мобілізують близько 2 тисяч краян. Близько 40 відсотків, за словами Романа Кулика, припаде на Луцьк. Також для потреб армії у підприємствах та організаціях області мобілізують 80 одиниць техніки - вантажні машини, причепи, тягачі і дорожню техніку.

До слова, з попередньої хвилі мобілізації у розшуку за ухилення від служби перебувають близько двох з половиною тисяч волинян.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Саша
    Саша

    Ці мобілізації забирають нормальних пацанів а треба туда відправляти збочинці та голубків ось хоча б взяти ось цих двох давно за ними військомат зачекався http://vk.com/id123477734; http://vk.com/tkachuk25 , може там чомусь їх навчили б або трохи пі..расів поменшало.

    28 листопада 2015, 23:10
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися