Голова Волинської ОДА просить у перевізників людяності до бійців АТО та членів родин загиблих воїнів
Актуально

Голова Волинської ОДА просить у перевізників людяності до бійців АТО та членів родин загиблих воїнів

15 липня 2015, 10:24
0
0
Сподобалось?
0

Голова Волинської облдержадміністрації звернувся до громадськості краю та перевізників через кричущі випадки неповаги до бійців АТО та їхніх родин з боку водіїв і власників громадського транспорту, які мали місце на території області. Відповідний текст розміщено на сайті ОДА.

«Шановні волиняни! Звертатись до вас змушує ситуація, що склалася у зв’язку з відміною пільг родинам загиблих учасників антитерористичної операції. У першу чергу це стосується права на пільговий проїзд у громадському транспорті. І мені дуже прикро, що в області неодноразово мали місце випадки, коли водії автобусів або маршрутних таксі відмовлялися безкоштовно перевозити членів сімей, чиї рідні загинули під час бойових дій на Сходів України. Ще гірше – змушували людей залишити громадський транспорт та висаджували посеред маршруту», – йдеться у зверненні.

Володимир Гунчик висловив сподівання, що такий непопулярний крок уряду, як скасування пільг родинам загиблих учасників АТО тимчасовий, адже викликаний потребою збільшити витрати на обороноздатність.

«Однак, переконаний, справедливість повинна бути відновлена і пільги – повернуті. Саме тому обласна державна адміністрація у червні звернулася до Уряду з відповідною ініціативою щодо внесення змін до законодавства», – зазначає Володимир Гунчик.

Разом із тим, голова облдержадміністрації закликає волинян не забувати про подвиги наших бійців та віддавати належну шану їм, та їхнім родинам.

«Якщо сьогодні влада, вирішуючи першочергове питання захисту цілісності і незалежності України, не може сповна забезпечити соціальний захист загиблих учасників АТО та їх родин, Героїв Небесної Сотні, то, можливо, варто нам із вами по-іншому оцінити їх подвиг? Увагою, турботою, словом і ділом підтримати родини, чиї рідні загинули, захищаючи Україну…

Звертаюсь до перевізників та водіїв громадського транспорту з проханням поставитись з розумінням до необхідності пільгового проїзду членів родин загиблих в АТО та Героїв Небесної Сотні, проявити максимальну увагу до українських бійців та родин загиблих. Ваша допомога потрібна сьогодні, адже Україна сильна кожним з нас.

Спільними зусиллями не допустімо поширення жорстокості та цинізму. Маємо розуміти: крім чітко прописаних нормативно-правових актів є ще й етичні норми, моральний фактор та християнські цінності», – наголосив керівник Волинської області.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися