«Волиньгаз» обладнає майже тисячу багатоповерхівок у чотирьох містах будинковими лічильниками (перелік адрес)
Актуально

«Волиньгаз» обладнає майже тисячу багатоповерхівок у чотирьох містах будинковими лічильниками (перелік адрес)

17 червня 2016, 10:10
0
0
Сподобалось?
0

Загалом ПАТ «Волиньгаз» має встановити 879 будинкових лічильників газу у чотирьох містах – Луцьку, Нововолинську, Ковелі та Володимирі-Волинському. Такі заходи затверджені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг в інвестиційній програмі ПАТ «Волиньгаз». На роботи передбачено 22 мільйона гривень. Окрім загальнобудинкових лічильників буде встановлено також та 2,7 тисяч індивідуальних приладів обліку. 

На сьогодні на Волині є близько 50 тисяч осель, які не забезпечені лічильниками.

«За підрахунками, для забезпечення усіх волинян індивідуальними лічильниками, знадобилося б близько 100 мільйонів гривень, які потрібно включити в тариф. Натомість, НКРЕКП, з метою економії значних коштів, ініційовано включити до Інвестпрограми підприємства встановлення саме будинкових приладів обліку, на що необхідно учетверо менше коштів. Відтак, аби пришвидшити роботи із встановлення лічильників для усіх споживачів області, ПАТ «Волиньгаз» спрямує 17,5 мільйона гривень на встановлення загальнобудинкових лічильників газу», – розповідає перший заступник голови правління, головний інженер ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.

Монтаж будинкових лічильників газу відбувається в чіткій відповідності з погодженими та затвердженими графіками. Споживачам слід стежити за інформацією на офіційному сайті ПАТ «Волиньгаз» – vl.104.ua. Крім цього, оголошення про проведення таких робіт заздалегідь будуть розміщенні на під’їздах житлових будинків.

Бувають випадки, коли не всі мешканці будинку погоджуються на встановлення будинкового лічильника. Між тим, згідно Кодексу газорозподільних систем, балансоутримувач не може відмовити оператору ГРМ в організації та встановленні загальнобудинкового вузла обліку газу, якщо ці заходи здійснюються за рахунок оператора. У разі відмови таких споживачів від безкоштовного встановлення лічильника, нарахування за спожитий газ будуть здійснюватися відповідно до граничних обсягів споживання, які встановлені кодексом. Однак, споживачі мають право за власний кошт встановити індивідуальні лічильники у своїх квартирах. У випадку ж, якщо до 1 січня 2018 року  споживачі не погодяться на встановлення безкоштовного лічильника, або не встановлять лічильник газу за свій рахунок, постачання природного газу їм буде припинено, як того вимагає Закон «Про забезпечення комерційного обліку природного газу».

Ось перелік адрес, за якими у 2016 році ПАТ «Волиньгаз» планує встановити будинкові лічильники газу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися