Шанс отримали українські соцмережі
Актуально

Шанс отримали українські соцмережі

24 травня 2017, 18:49
1
0
Сподобалось?
0

Після блокування російських соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники» суспільство розділилося на прихильників та противників такого рішення. Однак, попри достатньо прості існуючі можливості обійти заборону, українські користувачі почали масово залишати російські ресурси. Отож в мережі утворився певний вакуум, який спробують хоча б частково заповнити українські проекти, які поки не настільки популярні.

Одна з перших українських соцмереж заснована у 2009 році називається «Українці». Розробники хотіли створити патріотичну соцмережу, яка б популяризувала українську мову. На сайті приблизно 20 тисяч користувачів. «Українці» підтримують лише текст. Музики і відео немає.

 «UkrOpen». Ця соцмережа не скопіювала сайти, які вже існують. Має вбудовану систему пошуку новин. Дає змогу обговорювати події з іншими користувачами. На сайті дозволено реєструватися лише особам, старшим 13 років.

На сайті hurtom.com, який створено для обміну матеріалами українською мовою, є форум, де можна обговорювати фільми, книжки та комп'ютерні ігри.

Соцмережа ukrface.com.ua об'єднує в собі «Facebook» і «ВКонтакте». Містить особисту сторінку користувача, музику, фото, відео і загальний чат. UkrFace – єдина з соцмереж містить переклад інтерфейсу кримськотатарською мовою.

Також існує мережа «Всі тут». Тут можна обмінюватися контентом, зберігати музичні композиції, вести блоги, розміщувати оголошення та грати он-лайн ігри.

Крім того, у розробці перебуває ще кілька проектів. Зокрема, тернополянка Олександра Струмчинська спільно з друзями із Канади працює над соцмережею для молоді. Проект запуститися приблизно через 4 місяці. Мережа матиме назву Ukrainians.co. Вона буде простою, зручною у користуванні та стильною. Щодо музики, розробники наголосили, що піратського контенту не буде.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • https://druzi.uk/
    https://druzi.uk/

    https://druzi.uk/

    22 вересня 2017, 15:34
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися