Жителів Рівненщини почали пропускати на «тихе полювання» у Білорусь
Актуально

Жителів Рівненщини почали пропускати на «тихе полювання» у Білорусь

2 липня 2017, 20:18
0
0
Сподобалось?
0

Вчора у межах відділу прикордонної служби «Березове» Луцького загону, що у Рокитнівському районі Рівненщини, розпочався сезонний пропуск громадян для збору дикоросів. Здійснюватиметься він у два періоди: перший – для збору чорниці з 1 липня по 10 серпня і другий – для збору журавлини з 1 вересня по 15 листопада 2017 року.

Кожного року до збору грибів та ягід залучається дуже велика кількість жителів прикордоння, в тому числі неповнолітніх. Це інколи спричиняло низку порушень громадянами вимог прикордонного законодавства. Для стабілізації обстановки в прикордонні на цей період та запобігання масовим порушенням режиму державного кордону та прикордонного режиму між прикордонними відомствами України та Білорусі було досягнуто домовленостей про сезонний пропуск місцевих мешканців для збору дикоросів. Як результат, жителі 12 прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області мають можливість законно перетинати кордон та збирати чорницю, журавлину й гриби на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь.

Оформлення громадян в черговий сезон здійснюється як і минулого року в трьох тимчасових місцях пропуску «Познань», «Березове» та «Дроздинь» щоденно з 6.00 до 22.00, а в період збору журавлини здійснюватиметься з 8.00 до 20.00

Про це інформують у Держприкордонслужбі.

За даними відомства, у 2016 році більше 13 тисяч українців скористалися спрощеним пропуском. Однак не всі мешканці прикордоння були законослухняними та уважними. Протягом всього сезону від державного кордону було повернуто більше 1600 дорослих та 500 дітей. Крім того, українські та білоруські прикордонники затримали 86 порушників, яких притягнуто до адмінвідповідальності за порушення прикордонного законодавства та скасовано перепустки на територію Поліського лісгоспу Республіки Білорусь на весь період збору дикоросів.

Державна прикордонна служба України звертається до громадян та інформує про відповідальність за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань. У разі систематичних порушень державного кордону, прикордонного режиму та інших порушень законодавства у прикордонній смузі, білоруська сторона може скасувати досягнуті домовленості про сезонний пропуск громадян на свою територію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися