У Луцьку розпочинається суд щодо оскарження виділення земель під мисливство у заповіднику «Цуманська пуща»
Актуально

У Луцьку розпочинається суд щодо оскарження виділення земель під мисливство у заповіднику «Цуманська пуща»

29 липня 2017, 09:09
0
0
Сподобалось?
0

12 квітня цього року Волинська обласна рада своїми рішеннями роздала половину заповідних земель на території Національного природного парку «Цуманська пуща» у Ківерцівському районі під мисливство. Угіддя у користування на 25 років отримали громадські організації «Товариство мисливців та рибалок «Горинь» та «Товариство мисливців та рибалок «Легіон». Так ГО «ТМР «Горинь» отримало 4838 гектарів у Горинському лісництві. Натомість ГО «ТМР «Легіон» виділили угіддя у Берестянському лісництві (5901 гектар) та у Холоневицькому лісництві (6160 гектарів).

Цікаво, що поділити ці ліси намагалися ще наприкінці минулого року. Тоді екологічна комісія підготувала на розгляд сесії схожі рішення. Однак їх зняли з розгляду. Увагу до цього питання у жовтні 2016 року проявила прокуратура. Екологи вважають ці території надзвичайно цінними.

На квітневу сесію питання про передання у користування мисливських угідь включили в останній момент і проголосували з другої спроби. Проекти рішень не були вчасно оприлюднені у порушення регламенту обласної ради. Саме на цій підставі, та маючи бажання захистити заповідні території, 14 липня троє активістів «Народного контролю» Павло Данильчук, Михайло Шелеп, Олег Бондарук, а також журналісти волинських ЗМІ Марія Доманська, Дмитро Безвербний та Анатолій Котлюк, подали колективний позов до Волинського окружного адмінсуду про скасування згаданих рішень облради. Однак, суддя Мачульський В.В. прийняв ухвалу про залишення позовної заяви без руху мотивуючи, зокрема, тим, що не всі позивачі сплатили судовий збір. Отож активісти та журналісти прийняли рішення, щоб залишити одного позивача, який буде представляти їхню позицію у суді. Таким чином далі судитися з обласною радою буде Михайло Шелеп.

Перше у справі у Волинському окружному адміністративному суді (вул. Словацького, 3 – за драмтеатром) заплановане на 31 липня. Воно буде відкритим. Початок – о 16:00 в залі судових засідань №9.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися