Заростає і міліє одна з перлин Шацьких озер
Актуально

Заростає і міліє одна з перлин Шацьких озер

13 вересня 2017, 13:07
0
0
Сподобалось?
0

Під серйозною загрозою опинилося озеро друге за величиною озеро Шацького національного парку – Пісочне, на якому розташований санаторій «Лісова пісня». Щороку воно все більше заростає і замулюється.

Про проблему заявив депутат Волинської обласної ради, головний лікар Любомльської районної лікарні Володимир Дибель. За його словами, ситуацію може виправити зарибнення озера мальком білого амура, який буде поглинати небажану водяну рослинність. Проблемою перейнялися мешканці прилеглих до Пісочного сіл, які самотужки почали збирати кошти на придбання малька. Також частину коштів готова відшукати місцева влада у Шацькому районі. Володимир Дибель також звернувся до керівництва області, аби й в обласному бюджеті вишукали 200 тисяч гривень на порятунок озера.
Також Володимир Дибель поскаржився на культуру відпочиваючих, котрі забруднюють Пісочне. Воно не витримує тиску антропогенного фактору. В останні роки у літній сезон на берегах озера відпочивають близько п’яти людей і вони також сприяють забрудненню водойми.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися