На Волині громади МП активніше долучаються до ПЦУ
Актуально

На Волині громади МП активніше долучаються до ПЦУ

16 січня 2019, 09:25
0
0
Сподобалось?
0

З отриманням Томосу все більше приходів московського патріархату бажають возз’єднатися в Православній церкві України.

За повідомленням канцлера єпархії протоієрея Микола Цапа, 12 січня громада Різдва Пресвятої Богородиці у селі Мизове Старовижівського району рішенням загальних зборів ухвалила перейти до ПЦУ. На жаль, настоятель виявився не готовим до возз’єднання.

13 січня парафіяльні збори відбулися у селі Новостав на Горохівщині. Громада Різдва Пресвятої Богородиці разом із настоятелем священиком Віктором Павленком стали частиною Православної Церкви України. До речі, тут давно правиться українською мовою.

Свято-Михайлівська парафія у селі Красноволя, що на Маневиччині, яка раніше виявила бажання долучитися до Православної Церкви України, цього ж дня не допустила очільника єпархії та інших священнослужителів МП до свого храму, у тому числі колишнього настоятеля, що не підтримав рішення більшості мирян. А місцевий декан ПЦУ протоієрей Андрій Закидальський відслужив у цій церкві молебень.

Горохівський благочинний протоієрей Андрій Сидор розповів інформаційній службі Волинської єпархії ПЦУ, що 14 січня він уперше очолив Божественну Літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці села Мерва – у парафії, яка 7 січня з МП влилася в ПЦУ. Разом з ним служив священик Павло Кліцук та інше місцеве духовенство.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися